Linsbiffar med äpple

Lite matigare linsbiffar som passar bra att äta som de är, med en sallad eller varför inte med lite bacon. Kryddorna förhöjer smaken och äpplet och morötterna bidrar med en saftighet. Linsbiffar kan varieras på många olika sätt, kanske har du en egen favorit?

Linsbiffar med äpple
ca 10 st

4 dl Gröna okokta linser
ca 1 liter Vatten
Salt

1. Koka linserna tills de mjuknat, ca 20 minuter.
2. Mixa/mosa dem till en smet.

1 Stor morot
1 Vitlök
1 Rödlök
1 Rött äpple
Malen koriander
Spiskummin
Chilipulver
Salt
Svartpeppar
2 msk Potatismjöl

3. Skala moroten och lökarna, skär ur kärnhuset från äpplet och skär i bitar.
4. Mixa morot, lök och äpplet.
5. Blanda linser, morot, lök och äpple i en bunke, tillsätt kryddorna och smaka av.
6. Tillsätt sist av allt potatismjölet.
7. Forma biffarna ca 1 cm tjocka och stek på medelhög värme i ca 3 minuter på vardera sida.

IMG_4213 2

Svåra att fota med goda att äta

 

Lämna en kommentar